apr 05 2010

Påskeberedskapen i LA1R

Publisert av klokken 09:20 under Nødsamband

LA1R stillte med to stasjoner i årets påskeberedskap. Link til NRRLs artikkel


Stasjonssjef LA6UOA har delt ut LE6FA (LA8JKA) og LE6FB (LA6UOA).

LE6FA har operert i fra Jotunheimen loc JP40EI i nærheten av Eidsbugarden. Så langt har antenner og hytter overlevd opp til stiv kuling. D.v.s. henimot 60km/t i kastene.

Her er LA6FA shacken, klikk på bildene for større versjon.

Antennen brukt i beredskapsnettet er en ca 40m lang wire festet fra en 1:4 balun (Konstruert som et gruppeprosjekt i LA1R for flere år siden) ved bakken og via to hyttetak over til en haug i nærheten. Som jordplan ble det brukt fire tråder som var rester etter tidligere antenneprosjekter. Antennetuneren, en LDG Z-100, tunet dette opp på de båndene som var i bruk. D.v.s. 40, 60, 80 og 160m. Etter et par dager fikk jeg satt opp en spiderbeam glassfibermast som heiste midtpunktet på wiren til ca 8m over bakken. Etter rapportene å dømme gjorde dette ikke noe utslag i testen.

40m båndet ble det ikke sjekket inn på da dette foregikk kl 09:30 samtidige med at LE6FA fremdeles ventet på å sjekke inn på 80m. I alt tretten ganger sjekket LE6FA inn på beredskapsnettet.


Balunen med en trestokk for å få den litt opp ifra bakken.

Her sees wiren via hyttetakene over til den lille haugen. Det var ved denne hytten spiderbeammasten ble satt opp. Det er mulig det ville gitt bedre resultater om masten var blitt satt opp nærmere fødepunktet enn midt på den 40m lange wiren.

Loggen kan sees HER

LA1TNA, Per-Dagfinn, og resten av bergensgruppen får kjempeskryt for innsatsen og vel gjennomført sambandstest. De har brukt mange timer hver dag hele påsken igjennom for å få dette i havn. Takk!

Èn kommentar så langt

One Response to “Påskeberedskapen i LA1R”

  1. […] En rapport ifra fjorårets deltakelse finner du HER […]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.